4,8 miljoen euro voor snelfietsroute ’s-Hertogenbosch - Oss

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Provincie Noord-Brabant en de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Maasdonk en Oss tekenden 28 juni een overeenkomst om samen een snelfietsroute tussen ’s-Hertogenbosch en Oss aan te leggen die 4,8 miljoen euro gaat kosten. De snelfietsroute biedt reizigers een comfortabel, direct en snel alternatief voor de auto. De route is in het najaar van 2015 klaar.

Snelfietsroutes zijn snelle, directe, comfortabele en veilige routes waarbij fietsers zoveel mogelijk voorrang krijgen. Daarmee wordt de fietsafstand en fietstijd tot maximaal 15 minuten verkort. De provincie en gemeenten willen vooral forenzen in de auto verleiden om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Meer fietsers betekent minder verkeer-/autodruk, minder files, minder lawaai en luchtverontreiniging.

Verdeling kosten
De snelfietsroute kost 4,8 miljoen euro. De drie gemeenten betalen 945.000 euro en er is 1,3 miljoen euro subsidie van het rijk. Daarnaast draagt de provincie maximaal 2,5 miljoen euro bij waarvan 600.000 euro in de vorm van een garantstelling. De realisatie van het project wordt uitgevoerd onder leiding van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De nieuwe snelfietstroute tussen ’s-Hertogenbosch en Oss is in het najaar 2015 klaar. (Foto: ANWB/AVD)

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden