7 tips om te leren voor je motor theorie examen

maandag 7 maart 2022

Zie jij jezelf al gaan als snelheidsduivel op de weg? Met een prachtige motor onder je en de stand op volle toeren. Voor veel mensen is dit het beeld van genot en plezier en de reden dat er ieder jaar veel mensen zich inschrijven voor het behalen van hun motorrijbewijs. Om dit felbegeerde papiertje in handen te krijgen moet je alleen eerst even je motor theorie examen afleggen. Maar wat nu als je niet de grootste studiebol bent en vooral lekker de weg op wil? Wij hebben een aantal tips voor je klaarstaan, zodat jij binnen no time dat papiertje in je hand hebt.

  1. Direct je theorie examen motor aanvragen
    De eerste en belangrijkste stap is het aanvragen van een datum voor je theorie examen motor. Zodra je nog geen datum hebt, kun je ook nergens naartoe leren. Via het CBR kun je online reserveren. Houd daarvoor je DigiD bij de hand en je bent klaar om te gaan.
     
  2. Zenuwen beheersen
    Weet je nu al dat je erg zenuwachtig gaat zijn op de dag van het examen zelf? Neem dan voorzorgsmaatregelen en zorg ervoor dat je een goede nachtrust hebt gehad. Hierdoor werken je hersenen scherper en effectiever. Een klein slaappilletje de nacht daarvoor kan wonderen doen, om te voorkomen dat je gedurende de nacht loopt te malen.
     
  3. Iedere dag een beetje
    Ben je niet gemaakt voor veel en lang achter elkaar studeren? Doe dan iedere dag een beetje! Dit helpt je om gefocust te blijven voor een korte tijd en herhaling is zeer belangrijk in zo’n proces. Twee keer een kwartiertje per dag is beter dan 3 uur achter elkaar 1 dag in de week.
     
  4. Praat met andere motorrijders
    Doe ervaring op via een andere motorrijder. Leer van al gemaakte fouten en hoe hij/zij het heeft ervaren om het examen te maken. Zo ben jij nog beter voorbereid wanneer je dezelfde of soortgelijke vragen krijgt op je examen en kun je alvast even proeven van wat er binnenkort op jouw bordje komt.
     
  5. Herhaling
    Het kan heel bruikbaar zijn om de stof weer opnieuw te herhalen. Vergelijkbaar met stap 2 gaat het herhalen van de eerder opgedane stof je helpen om dingen beter te onthouden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld hoofdstuk 1 weer opnieuw te leren wanneer je daarmee klaar bent. Of juist eerst het hele theorieboek door te nemen en daarna weer opnieuw te beginnen. Zorg er in ieder geval voor dat je de stof meerdere malen door hebt genomen, om de kennis het beste te beheersen.
     
  6. Plan je studeertijd in
    Een tijdsplanning werkt goed om jezelf aan de studie-uren te houden. Het is vooral fijn om te weten per week hoeveel tijd je kwijt bent aan het studeren zelf en hoeveel tijd je over hebt voor andere dingen. Hiermee houd je jezelf eerder aan de afspraken en is het heel duidelijk wanneer je nee moet zeggen tegen andere ‘leukere’ dingen. Studeren gaat nu eenmaal niet vanzelf.
     
  7. Bereid jezelf voor door te oefenen
    Spreek met iemand af om te oefenen voor je theorie examen motor. Zo kun je alvast de vragen doornemen en jezelf testen op hoe goed jij eigenlijk de kennis beheerst. Wat ook handig is, is om een tijdslimiet hiervoor in te plannen, je hebt immers ook maar beperkte tijd tijdens het examen zelf.

Fotobron: White Press

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.