Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit

donderdag 13 augustus 2020

Het ministerie van IenW publiceert wekelijks de achtergrondrapportage 'Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19'. Deze week: de vakantie is nog duidelijk merkbaar op de weg. Nederlanders fietsen wel wat minder - wellicht door de warmte. Het aantal vluchten is nog lang niet op hetzelfde niveau als vorig jaar, maar laat wel een significante stijging zien.

Bedrijven en personen bereiden zich voor op structurele maatregelen die van invloed zijn op de mobiliteit, zoals het structureel blijven toepassen van thuiswerken. Onder andere KPN en Unilever scharen zich in de rij bedrijven die thuiswerken een permanente plek in de organisatie willen geven. Ook valt op dat medewerkers die wél naar kantoor komen, dat liever niet met het openbaar vervoer doen. Dit resulteert in lege bussen en drukte bij de occasiondealers. 

Niet alleen de tweedehands auto is populair, de verkoop van gemotoriseerde tweewielers laat ook een flinke toename zien. Dit gaat vooral over brom- en snorfietsen, maar ook de e-bike is populair. 

Lees hier de hele rapportage (Ministerie van IenW).

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.