Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit #17

donderdag 20 augustus 2020

Het Ministerie van IenW publiceert wekelijks de achtergrondrapportage 'Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19'. Deze week in de zeventiende editie: 

  • Al weken lang is er iets meer vrachtverkeer en iets minder personenautoverkeer dan in 2019, waarbij de congestie laag blijft. Het gebruik van het OV is ook stabiel met rond de 50% minder reizigers dan vorig jaar. We zien duidelijk dat het aantal mensen dat naar het werk of onderwijs reist de afgelopen weken stabiel is. Het percentage thuiswerkers lijkt nog steeds constant op rond de 40% te zitten.

 

  • Bij het verkeer in de steden zien we ook verschuivingen. Zo is bij den Haag een relatieve toename van de intensiteiten te zien. Misschien heeft dit te maken kunnen hebben met de toestroom van recreanten naar het strand van Scheveningen. In Rotterdam zien we enerzijds een relatief sterke toename van het fietsverkeer en anderzijds een afname van het autoparkeren in een paar centrum-garage. 

 

  • Het aantal vluchten in Nederland en ook op Schiphol lijkt een stijgende lijn te pakken te hebben. Opvallend, en vanuit economisch perspectief positief, is dat de luchtvracht zich al bijna weer hersteld lijkt te hebben.

 

Lees hier de rapportage.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.