Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit #20

donderdag 10 september 2020

Het ministerie van IenW publiceert wekelijks de achtergrondrapportage 'Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19'. Wat laten de cijfers deze week zien, nu de vakanties echt achter de rug zijn?

Het verkeer gaat vooral gewoon verder waar het voor de vakantieperiode gebleven was: minder voertuigkilometers in de ochtend- en avondspits, iets meer verkeer overdag. Met als resultaat veel minder files. Toch is het totale verkeer alweer bijna op het reguliere niveau, maar dat is vooral toe te schrijven aan het vrachtverkeer, dat vrij structureel zelfs boven het niveau van vorig jaar zit. 

Het onderwijs is weliswaar weer begonnen, maar dat is nog niet terug te zien in het openbaar vervoer. Wel zijn er meer studenten en scholieren die de fiets pakken. 

Het openbaar vervoer laat nog geen positieve trend zien. Zo is het autobezit in de stedelijke gebieden toegenomen, waar het autobezit daar juist eerder laag was. Ook het aantal brom- en snorfietsen stijgt aanzienlijk; een groei van 346% in augustus is uitzonderlijk. 

 

De hele rapportage is hier te raadplegen.

 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.