Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit #23

donderdag 1 oktober 2020

Het ministerie van IenW publiceert wekelijks de achtergrondrapportage 'Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19'. Wat valt deze week op?

Echt drukker wordt het niet op de weg. Het verkeersaanbod is vergelijkbaar met eind juni, voor de zomervakantie. Vooral in de spits is er minder verkeer, en ook de verkeersprestatie als geheel blijft tussen de 7 en 10% onder het niveau van 2019. Dat is precies genoeg om de congestie heel beperkt te houden. Ook is goed te zien dat de afname van het personenverkeer deels gecompenseerd wordt door een toename van 11% in het vrachtverkeer t.o.v. 2019.

Op een doorsnee werkdag gaan nog steeds tot 30 procent minder mensen naar het werk, vermoedelijk omdat ze thuiswerken. Dit is vergelijkbaar met juni. Het ov blijft nog steeds behoorlijk achter, het ov-gebruik ligt in september op ongeveer 50% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

 

 

De hele rapportage is hier te raadplegen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Toch wel gek dat na maart het woonwerkverkeer weer sterk gegroeid is. De richtlijn is al maanden thuiswerken, tenzij. Blijkbaar hebben vele werknemers/werkgevers daar maling aan, waardoor onnodige besmettingen. Nu is thuiswerken de harde norm geworden.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.