Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit #24

donderdag 8 oktober 2020

Het ministerie van IenW publiceert wekelijks de achtergrondrapportage 'Monitoring mobiliteit tijdens COVID-19'. Wat valt deze week op?

We zien de eerste resultaten van de recente aanpassing in maatregelen en adviezen. Een lichte afname van verkeer op werkdagen, maanriet van vrachtverkeer. De totale verkeersprestatie is met een paar procent afgenomen, en nu niet alleen in de spits, maar ook in de daluren. Dat levert ook minder congestie op. 

We zien dat een aantal bestemmingen zoals kantoor, sport, zorg en onderwijs de afgelopen week licht zijn gedaald en dat iets meer mensen thuis zijn gebleven. Ook recreatie is afgenomen. Fietsen en OV nemen ook af, maar in geval van fietsen kan dat ook aan het weer liggen. 

De resultaten van een nieuw thuiswerkonderzoek (slide 74 en 75): mensen die kunnen thuiswerken werkten begin september gemiddeld nog steeds 3,2 dagen per week thuis; interessant is dat men denkt dat, ook als alles weer “normaal” is, men nog steeds 2,4 dagen per week thuis zal blijven werken.

 

Download de rapportage hier.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.