Achtergrondrapportage Monitoring Mobiliteit #32

donderdag 3 december 2020

In deze editie van de wekelijkse achtergrondrapportage mobiliteit van het ministerie van IenW:
Het verkeer laat, op hoofdwegen, een lichte stijging zien, zowel op werkdagen als in het weekend. Het personenverkeer ligt weliswaar nog wel lager dan in 2019, het vrachtverkeer ligt daarentegen bóven het niveau van 2019. Het grensverkeer tussen Vlaanderen, Nederland en Duitsland laat ook een stijging zien. 

Op het hoofdwegennet is nog steeds nauwelijks sprake van vertraging. De vertraging is 92 procent lager vergeleken met dezelfde periode in 2019. Het vliegverkeer daalt al sinds eind augustus, en die daling zet nog door. 

Voor alle modaliteiten nam het aantal verplaatsingen toe. Dit is (deels) te verklaren door de 'black friday'-drukte, die zich uitstrekte over een langere periode. 

Het aantal mensen dat op een gemiddelde dag thuis blijft daalde in week 48 verder en ligt voor het eerst zowel op werkdagen als in het weekend rond het niveau van begin maart.

Download hier de hele rapportage.

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.