Actuele verkeersinformatie op www.bereikbaar.amsterdam.nl

maandag 25 mei 2009
timer 1 min
Au
Automobilisten die willen weten of ze in en rond Amsterdam in de file komen, kunnen vanaf nu voor actuele verkeersinformatie terecht op www.bereikbaar.amsterdam.nl.

Op deze site is de doorstroming van het verkeer te zien, zodat automobilisten hun reis beter kunnen plannen. Met het beschikbaar stellen van deze informatie wil de hoofdstad beter bereikbaar worden. Elke vijf minuten wordt de informatie op de kaart bijgewerkt. Met een smartphone of computer is de website te bekijken. De beschikbare verkeersinformatie wordt in de toekomst verder uitgebreid en doorontwikkeld. Zo zullen weggebruikers in de toekomst ook worden geïnformeerd via Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP’s) langs de weg.

 

De files kosten de regio vele tientallen miljoenen euro’s per jaar. Ook de luchtkwaliteit en de bereikbaarheid verbeteren bij een goede doorstroming. Amsterdam heeft al diverse maatregelen genomen om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorrijden; groene golven, het slim instellen van verkeerslichten en het parkeerverwijssysteem zijn hier voorbeelden van. De gemeente werkt intensief samen met de regio, bijvoorbeeld in het project ‘Verbeteren doorstroming A10’ dat in samenwerking met Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland en Stadsregio wordt uitgevoerd.

 
Auteur: Joske van Lith

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.