Alcoholslagboom moet rijden onder invloed terugdringen

woensdag 18 oktober 2017
timer 1 min

Tijdens paardensportevenement Military in Boekelo werd de Alcoholslagboom geïntroduceerd. Deze slagboom kan op speciale parkeerterreinen bij evenementen worden ingezet en moet ervoor zorgen dat chauffeurs niet onder invloed rijden.

De slagboom is ontwikkeld voor de bureaus XTNT, RYD en Keijzer, in het kader van het project ‘Rijden zonder Invloed’ voor ROV Oost-Nederland.

De slagboom kan op speciale parkeerterreinen worden geplaatst, die worden voorzien van allerlei voordelen: ze zijn gratis, staan dichter bij de entree van het evenement of de bezoeker krijgt festivalmuntjes. Voorwaarde is dan wel dat de bezoeker meedoet aan een blaastest, na afloop van het evenement.

“Bij het verlaten van het terrein blaast de automobilist in een Dräger-alcoholslot”, legt Marije in der Maur - Peerdeman van XTNT uit. “Indien je 100 procent BOB bent, gaat de slagboom open en krijg je een BOB-sleutelhanger als beloning. Dan kun je weer veilig de weg op.”

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden