Alternatieve obstakelbeveiliging in Friesland

woensdag 10 juni 2020

De Provincie Friesland schreef de prijsvraag 'Alternatieve Obstakelbeveiliging' uit, om tot een veilige obstakelbeveiliging te komen in de provincie, waar vaak weinig ruimte is door kabels en leidingen in de grond en de vele bomen die dicht op de weg staan. De combinatie BAM, Saferoad Holland en Witteveen+Bos heeft de prijsvraag gewonnen met het concept 'Compact Ecorail'. De prijsvraag was gericht op alternatieven voor obstakelbeveiliging langs de provinciale wegen met als doel het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Provincie Friesland is op het concept Compact Ecorail uitgekomen.

 

Het samenwerkingsverband van BAM, Saferoad en Witteveen+Bos kwam met de Compact Ecorail. Het concept is zo bedacht dat bij een aanrijding schade aan leidingen voorkomen wordt, door een schuine verankering. Op die manier hoeven er geen vangrailpalen geplaatst te worden op de strook waar leidingen liggen. 

Behoud van bomen

In de provincie Friesland staan veel bomen dicht langs de provinciale wegen. Deze bomen maken deel uit van het beeldbepalende landschap, kappen is doorgaans geen optie. Tegelijkertijd is er vaak onvoldoende plek voor een traditionele vangrail. De provincie zoekt daarom naar alternatieve oplossingen. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.