Amerikaanse 'golfkarretjes' in Frankrijk de straat op

donderdag 3 augustus 2006
timer 1 min

Of het een aanwinst is voor het weg- en stadsbeeld is nog de vraag, maar nieuwe vierwielertjes dreigen hun opmars te maken. Te beginnen in Frankrijk waar Global Electric Motorcars, dochter van DaimlerChrysler, een soort golfkarretjes de straat op wil sturen.

Nadat zo'n 30.000 exemplaren in de VS al zijn verkocht, ziet GEM nu in Frankrijk een bruggenhoofd om de Europese markt te veroveren. Deze golfkar-achtige elektrische autootjes met zes batterijen van 12V aan boord hebben een actieradius van 50 km. Ze lenen zich daarmee voor kleine ritjes in en om de stad. Met traditionele loodaccu's halen ze een snelheid van 20 km/uur. Innovatief is dat met remenergie de accu's worden bijgeladen.
De elektrocars voor de Franse markt worden geproduceerd in samenwerking met het eveneens Franse Matra. De wagentjes zijn inmiddels aangepast aan de Europese eisen. Voor Matra en GEM staat daarmee inmiddels het licht op groen voor de bouw van een fabriek in Romarantin.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.