Amersfoort digitaliseert 'parkeerkraskaart'

donderdag 12 oktober 2006
timer 2 min

Amersfoort digitaliseert in navolging van steden als Zwolle en Groningen het vergunningparkeren voor bewoners én bezoekers. De stad voert dit nieuwe systeem dit jaar geleidelijk in. Eerst voor nieuwkomers, vervolgens - eind dit jaar - ook voor bestaande klanten. Tot dan blijft de papieren vergunning van kracht.

Nouveauté is de gelijktijdige introductie van de zogeheten flexcard ter vervanging van de tot nu toe gebruikelijke 'kraskaarten' voor het aanvragen en regelen van vrij parkeren voor bezoekers van vergunninghouders. Volgens ParkeerService, het parkeerbedrijf waarvan de gemeente sinds ruim vijf jaar opdrachtgever en (vooralsnog) 100 procent aandeelhouder is, worden deze flexpassen landelijk gezien nu voor het eerst toegepast. Met de flexpas kan een vergunninghouder via telefoon of internet zogeheten credits kopen. Dat zijn tijdseenheden voor vrij parkeren voor bezoekers. Per kwartaal kunnen vergunninghouders zo'n dertig credits kopen die in totaal recht geven op dertig dagen vrij parkeren. De flexpas kan ook via internet worden opgewaardeerd.
Met de algehele introductie van het digitaal parkeersysteem voor vergunninghouders wordt controle eenvoudiger, claimt ParkeerService. Dankzij een barcode op de kaart kan de parkeercontroleur direct zien welke parkeerrechten aan de betreffende kaart zijn verbonden. Het nieuwe systeem zou ook fraudebestendig en kostenbesparend zijn. Bovenaan staat volgens ParkeerService evenwel dat de digitalisering extra gemak betekent voor de automobilist. Deze hoeft zich voortaan voor parkeeraangelegenheden minder vaak aan de balie van de afdeling parkeerzaken te vervoegen.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.