Amsterdam opent eerste groene standplaats

donderdag 2 juli 2009
timer 2 min

In Amsterdam is de eerste groene standplaats voor alternatief

personenvervoer geopend op het Prins Hendrikplantsoen tussen het Centraal

Station en het Victoriahotel. Op deze standplaats kunnen nu de elektrische Tuk Tuk, de Clean Cab en de elektrische Motorcab opladen en hun diensten

aanbieden.

‘Door deze vorm van vervoer kunnen mensen zich makkelijk, duurzaam en snel verplaatsen zonder de negatieve gevolgen van uitstoot, congestie en overlast en zonder afbreuk te doen aan de leefbaarheid van de stad’, aldus verkeerswethouder Gerson van het stadsdeel Centrum. Vooralsnog rijden er drie elektrische Tuk Tuk en twee Clean Cabs in Amsterdam. Ze kunnen in principe overal worden aangehouden voor een ritje, maar mogen geen personen vervoeren op wegen met een maximum snelheid van70 km/uur of hoger en niet gebruik maken van de bus- en trambanen of taxistandplaatsen. Sinds april worden stedelijke vergunningen verleend voor het aanbieden van alternatief personenvervoer zoals de elektrische Tuk Tuk, de Clean Cab maar ook de fietstaxi en paardenkoets. Portefeuillehouder Koldenhof vindt het goed voor de ondernemers dat er nu algemeen beleid is omdat het niet meer alleen het centrum is waar dit vervoer rondrijdt. Hij hoopt dat andere stadsdelen ook de kansen van dit innovatieve vervoer zien en ook groene standplaatsen openen.

Het aantal groene standplaatsen dat er komt hangt voor een groot deel af van de vraag van aanbieders van dit vervoer en de stadsdelen. De standplaats bij het Victoriahotel is alleen voor elektrisch alternatief personenvervoer omdat hier vanwege de bussen en verkeersdrukte onvoldoende plek is voor andere aanbieders. Voor de paardenkoets is een standplaats op de Dam en voor de fietstaxi op het Damrak.

Op 2 juni is het eerste oplaadpunt voor elektrisch vervoer geopend in Amsterdam

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.