ANWB en verkeersbureaus samen in actie voor verkeersveiligheid

maandag 2 juni 2008
timer 2 min

De ANWB heeft de 13 ‘verkeersonveilige’ plekken in het kader van haar jubileumactie Kind Verkeersveilig geselecteerd. Bij het overgrote deel van de plekken gaat het om gevaarlijke kruisingen of oversteekplaatsen.

De ANWB heeft het actieplatform Kind Verkeersveilig vier maanden geleden opgericht om samen met de leden verkeersonveilige situaties in kaart te brengen en actie te voeren. Intussen zijn er 180 plekken op anwb.nl geplaatst. Ruim 5000 mensen hebben door het zetten van een digitale handtekening laten weten dat zij de actie ondersteunen.
De uiteindelijke selectie van ‘verkeersonveilige’ plekken heeft op twee manieren plaatsgevonden. Allereerst is er gekeken naar het aantal malen dat iedere plek op het platform is bekeken, hoeveel stemmen erop zijn uitgebracht en welke waardering er door de bezoekers van het platform aan werd toegekend. Vervolgens heeft een deskundige jury - bestaande uit verkeerskundigen - het selectietraject afgerond.
Voor het daadwerkelijk bereiken van verbeteringen wordt tijdelijk een samenwerkingsverband aangegaan met de wegbeheerders en een aantal gerenommeerde verkeersbureaus. Vanwege het belang om de verkeersveiligheid van kinderen te verbeteren, zetten de verkeerbureaus hun expertise vrijwillig in. De wegbeheerders staan open voor alle verbetervoorstellen die voor de betreffende ‘verkeersonveilige’ plekken worden aangedragen.
Al in 1924 heeft de ANWB verkeersles op de lagere school geïntroduceerd om de veiligheid van kinderen in het verkeer te bevorderen. Vandaag de dag fungeert ANWB Streetwise als middel om kinderen te helpen op een praktische manier hun eigen verkeersveiligheid te verbeteren.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.