ANWB: voorlichting fietsaccu's onder de maat

donderdag 3 mei 2018
timer 1 min

De voorlichting van veel fabrikanten van fietsaccu’s schiet ernstig tekort, blijkt uit onderzoek van de ANWB. De bond vindt dat zij hun hun klanten beter voorlichten.

Dat schrijft de ANWB. Van de ANWB-leden met een e-bike, gaf bijna de helft (48 procent, 600.000 mensen) aan problemen te hebben gehad met de accu’s. Daarop onderzocht de bond de informatievoorziening bij twintig fietsfabrikanten. Dat onderzoek spitste zich toe op prijs van de vervangende accu en tips over goed gebruik van de accu én de levensduur.

Meer dan de helft van de fabrikanten scoorde matig of slecht op het onderzoek. Zes van de twintig noemen de vervangende prijs op hun website, terwijl telefonisch de prijzen wel vaak werden doorgegeven. Ook zeggen veel merken niets over de levensduur van de accu of geven geen tips.

De ANWB vindt dat verontrustend en vraagt om meer transparantie en een duidelijke informatievoorziening.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.