Arriva opent eerste ov-winkel in Groningse stationshal

dinsdag 11 april 2006
timer 2 min

Treinkaartjes verkopen is op station Groningen niet meer voorbehouden aan de NS-balie of NS-kaartautomaat. Vervoersmaatschappij Arriva heeft haar eerste ov-winkel geopend in de hal van het Centraal Station van Groningen. In deze winkel biedt de noordelijke bus- en treinvervoerder een compleet pakket aan bus- en treinkaartjes aan én actuele reisinformatie.

Arriva biedt in deze eerste ‘Store’ een compleet vervoersassortiment aan, van bus- en treinkaartjes tot abonnementen en voordeelkaarten. Naast kaartjes voor het eigen vervoersgebied kan de reiziger in deze winkel ook NS-kaartjes kopen. Enige uitzondering in de kaartverkoop is het aanvragen van een OV-jaarkaart. Dit gebeurt via de centrale NS-administratie in Utrecht. Naast het verkrijgen van actuele reisinformatie kunnen reizigers in de ov-winkel ook snel iets zoeken op internet, of hun gsm opladen. De Arriva Store is dagelijks geopend van 07.00 tot 23.00 uur.
Een tweede winkel is al gepland in de stationshal in Leeuwarden en opent haar deuren nog voor de zomer. Of Arriva dit concept in de toekomst ook uitbreidt naar nieuwe concessiegebieden is afhankelijk van het succes van deze eerste ov-shops.
NS past haar baliebeleid op de stations Groningen en Leeuwarden op voorhand niet aan. Esther Wienese, woordvoeder NS: ‘Er zal misschien een verschuiving optreden in klanten. Wij verkopen ook Arriva-kaartjes en zij NS-kaartjes. Bovendien is ons beleid erop gericht om de klant zo veel mogelijk te verwijzen naar de kaartautomaat voor het kopen van eenvoudige kaartjes. Daardoor hebben onze servicemedewerkers meer tijd voor vragen over bijvoorbeeld verloren voorwerpen.’ Deze concurrent in de stationshal ziet Wienese als inherent aan de ontwikkelingen op het spoor. ‘Ook Arriva moet, net als NS, van zijn opdrachtgever een bepaalde service bieden aan de klant.‘

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.