Avondklok reduceert wegverkeer na 21:00 met 40 procent

woensdag 27 januari 2021

De avondklok, die op zaterdagavond 23 januari 2021 om 21:00 inging, heeft het verkeer op de weg tussen 21:00 en de volgende ochtend met 40 procent gereduceerd ten opzichte van een week eerder, blijkt uit een analyse van Flitsmeister. (Bron: NOS.)

De analyse van Flitsmeister is gebaseerd op gebruikersdata van 1,9 miljoen automobilisten die de app gebruiken tijdens het autorijden. Keerzijde van de verminderde drukte is een toename van de drukte vlak vóór de avondklok. Tussen 20:15 en 20:30 was het juist drukker, met 50 procent meer autoverkeer op de weg. 

Hetzelfde patroon was ook zichtbaar op zondag en maandag, hoewel wel in mindere mate. Dit zou echter ook te maken kunnen hebben met de dag van de week. 

 

-
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.