Avondspits weer bijna net zo druk als 'pré-corona'

vrijdag 1 oktober 2021

Vooral in de avondspits is de filedruk op weg richting 'normaal' niveau, meldt de ANWB (Via NU.NL). De spits is nog niet net zo druk als voor corona, maar wordt wel steeds drukker. In de daluren is het weer net zo druk als vanouds. 

Het verkeerspatroon laat een duidelijke piek zien, er is sprake van spitsverkeer in de ochtend en de middag, dat ook vrij abrupt weer ophoudt. Dat duidt op woon- werkverkeer. In de daluren is het alweer net zo druk als vanouds. De spits is nog wel rustiger, maar als deze lijn doorzet is de spits - en dan met name de avondspits - weer net zo druk als in 2019. 

De ANWB verwacht dat de drukte toe zal nemen in de herfst en winter. Verkeerskunde heeft de NDW gevraagd om de drukte en de ontwikkelingen te analyseren, deze analyse leest u binnenkort op deze site. 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.