Bas Reedijk wint Prins Friso Ingenieursprijs

donderdag 12 maart 2020
timer 4 min

Ingenieur Bas Reedijk, afdelingshoofd Water bij BAM Infra, heeft de Prins Friso Ingenieursprijs gewonnen. Hij won zowel de publieksprijs als de juryprijs. Het betrof de zesde keer dat de prijs werd uitgereikt. Niet eerder won één persoon zowel de publieks- als de juryprijs. 

De uitreiking vond plaats in Delft in bijzijn van prinses Beatrix en prinses Mabel. Naast Reedijk waren ook ir. Jelte Kymmell, managing director & oprichter van Mocean Offshore, en dr. ir. Erik Duisterwinkel, uitvinder, datawetenschapper en sensorexpert bij Antea Group, in de race voor de prestigieuze onderscheiding. 

Reedijk is de bedenker van de Xbloc en de Xblocplus, innovatieve dijkversterkings- en golfbrekerselementen die inmiddels wereldwijd worden toegepast. De jury prees Reedijk als een bevlogen ingenieur. Hij inspireert jonge ingenieurs en heeft niet alleen oog voor de praktische toepasbaarheid, maar ook voor de esthetiek, het klimaat en de ecologische gevolgen.

Voormalig KIVI-president Martin van Pernis is op de Dag van de Ingenieur onderscheiden met het erelidmaatschap van de vereniging. De huidige president Joanne Meyboom memoreerde het lange cv van Van Pernis en prees hem als een ingenieur die als weinig anderen betrokken is bij maatschappelijke ontwikkelingen. 


 

Foto: KIVI

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.