Basisprognoses NRM- en LMS- geactualiseerd door consortium

woensdag 4 oktober 2017
timer 1 min
De strategische verkeersmodellen Nederlands Regionaal Model (NRM, verdeeld in Noord, Oost, Zuid, West) en het Landelijk Model Systeem (LMS) van Rijkswaterstaat zijn in april 2017 door het consortium ABF, DAT.Mobility, hoofdaannemer Goudappel Coffeng, Panteia en Significance aan Rijkswaterstaat opgeleverd.

De genoemde modellen worden gebruikt voor het opstellen van prognoses van mobiliteitsontwikkelingen, van de belastingen van het hoofdwegennet en het spoornetwerk. Op basis van deze prognoses worden de effecten van beleidsmaatregelen voorspeld en worden effecten op de leefomgeving berekend.

In de basismodellen zijn de meest recente inzichten in infrastructuur (MIRT 2017) en ontwikkeling in bevolking en werkgelegenheid (de nieuwe WLO-scenario's) meegenomen, evenals een aantal modelvernieuwingen. Ook het basisjaar van deze verkeersmodellen is geactualiseerd naar 2014.

Lees meer.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.