Bedrijfsleven regio Utrecht haalt werknemers uit de spits

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Van en naar je werk op een elektrische fiets, die voor je klaarstaat op het bedrijventerrein. Op kantorenpark Rijnsweerd in Utrecht kan dit. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) opende woensdag 30 mei de eerste e-bikestalling van het project ‘Rijnsweerd Rijdt’.

Het project, waarmee bedrijven personeel stimuleren tijdens de spits op een andere manier van en naar het werk te gaan, is een van de ruim vijftig maatregelen die het ministerie, decentrale overheden en bedrijfsleven samen nemen om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren. Inzet is de komende jaren de files op de grootste fileknelpunten in de regio met twintig procent te verminderen.

                    

Doorstroming verbeteren

Minister Schultz: ‘Het initiatief dat deze bedrijven van de U15 op het kantorenpark Rijnsweerd hebben genomen past mooi bij onze aanpak voor een betere benutting van de infrastructuur. Los van de investeringen in nieuwe infrastructuur gaan we hier samen met het bedrijfsleven een stevig pakket aan maatregelen uitvoeren om verkeer uit de spits te halen en zo de doorstroming in deze economisch belangrijke regio flink te verbeteren.’

1200 auto’s minder in de spits

Bij de projecten voor een betere benutting van de infrastructuur speelt in Midden Nederland het bedrijfsleven een grote rol. Het bedrijfsleven neemt gezamenlijk maatregelen waarbij in totaal 10.000 tot 15.000 werknemers worden gestimuleerd buiten de spits te reizen. De 20 grote werkgevers in de regio stellen hun werknemers in staat om flexibel te reizen of een dag per week thuis te werken. De verwachting is dat de maatregelen van de bedrijven zorgen voor 1200 auto's minder in de spits.

Pakket aan maatregelen

Het pakket aan maatregelen in Midden Nederland bestaat verder onder meer uit de aanleg van een spitsstrook op de A1 tussen Bunschoten en Hoevelaken, plaatsing van extra fietsenstallingen en kleine aanpassingen aan de infrastructuur om het verkeer vlotter te laten doorstromen.

Beter Benutten Midden Nederland

Het programma Beter Benutten Midden Nederland staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Het Rijk trekt 102 miljoen euro uit voor Beter Benutten Midden Nederland, de regionale overheden en het bedrijfsleven vullen dit aan met 122 miljoen euro.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Minister Schultz van Haegen en Utrechts gedeputeerde Van Lunteren op de eerste elektrische fietsen van ‘Rijnsweerd Rijdt’ (Foto: provincie Utrecht)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.