Brabantse Fietsschool van start

donderdag 19 februari 2009
timer 1 min

De Fietsersbond is gestart met de ‘Brabantse Fietsschool’. De bond heeft docenten opgeleid die praktische fietscursussen kunnen geven op verschillende niveaus.

De fietsschool is opgericht met steun van de provincie. Scholen, welzijnsinstellingen en ouderenclubs kunnen voor een goede docent terecht bij de Fietsschool. De Fietsersbond en provincie hopen dat de Fietsschool bijdraagt aan meer, veiliger en plezieriger fietsen.
Doel is het aanleren of verhogen van de fiets- en verkeersvaardigheid en verkeerskennis. De Fietsschool richt zich op drie doelgroepen: kinderen, ouderen en nieuwe Nederlanders. De aanpak van de ‘Brabantse Fietsschool’ is daarmee nieuw. De docenten zijn door de Fietsersbond opgeleid. Zij voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
De opleiding is gestandaardiseerd en wordt afgesloten met een certificaat. De fietsdocenten kunnen in de hele provincie Noord-Brabant worden ingezet. De eerste groepen starten dit voorjaar.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.