Breng uw stem uit op Tour de Force Innovatieprijs

woensdag 26 juli 2017
timer 2 min

De Tour de Force maakt zich de komende jaren sterk voor een verdere groei van het fietsgebruik in Nederland. Hiertoe zijn acht doelen opgenomen in de Agenda Fiets 2017- 2020 van de Tour de Force. Nieuwe ideeën om deze doelen concreet in te vullen, zijn hiervoor van groot belang. Daarvoor is de Tour de Force Innovatieprijs ingesteld, die intussen 58 serieuze ideeën heeft opgeleverd. Maar welk idee is het beste en wint de hoofdprijs van 10.000 euro? Dat kunt u mede bepalen door te stemmen op een van de zes genomineerden.

'Er zijn 58 serieuze ideeën ingediend voor de Tour de Force Innovatieprijs', zegt Koos Louwerse van het Tourbureau. De ingezonden ideeën zijn door de organisatie ingedeeld naar zes van de acht doelen van de Tour de Force. Op ieder doel is een genomineerde gekozen. Dit zijn:  

Doel: Nederland Fietsland
ANGELA VAN DER KLOOF: Light up your mood 


Doel: Meer ruimte voor de fiets in steden
KEES VERNOOIJ: Ontwerpen naar gebruik

Doel: Optimaliseren overstap fiets-ov-fiets en auto-fiets
YORICK JANMAAT: Colander: Het pop-up Park + Bike platform voor particulieren en bedrijven

Doel: Gerichte stimulering van fietsen
JACQUELINE PIETERS: Biking2Skool=cool 2.0

 

Doel: Minder fietsslachtoffers
COR TOONEN: Fietsenspiegel koppeling

Doel: Versterken kennisinfrastructuur en toepassing data/ict
RICO ANDRIESSE: DroogOver

De overige doelen van de Agenda Fiets 2017-2020 waar geen genomineerden voor zijn geselecteerd, bestaan uit ‘Minder fietsdiefstal’ en ‘Hoogwaardige regionale routes’.

Uitreiking Tour de Force Innovatieprijs

Tijdens het Nationaal Fietscongres op 20 en 21 september in Tilburg, wordt de Tour de Force Innovatieprijs uitgereikt aan degene(n) met het meest innovatieve en uitvoerbare idee rondom het thema fiets.

De vakjury, bestaande uit de Tour de Force wegkapiteins, heeft zich al gebogen over de inzendingen en uiteindelijk 6 ideeën genomineerd, passend bij de doelen van de Tour de Force. De winnaar van de Tour de Force Innovatieprijs 2017 wint een geldbedrag van €10.000,- waarmee de innovatie verder kan worden uitgewerkt binnen een Nederlandse context.

Stem 
Een hoofdjury onder leiding van Henk Brink - gedeputeerde van provincie Drenthe en lid van de Tourleiding - beoordeelt de 6 nominaties door toekenning van punten. Daarnaast kunt u ook uw stem uitbrengen: klik hier.

15 september

Stemmen kan tot en met 15 september 2017. De genomineerde met de meeste punten (50/50 jury/publiek) is de winnaar en ontvangt op donderdag 21 september tijdens het Nationaal Fietscongres de Tour de Force Innovatieprijs.

 

Stem tot 15 september op een van de genomineerden voor de Tour de Force Innovatieprijs

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.