Bumperkleven grootste ergernis in het verkeer

vrijdag 27 december 2019
timer 3 min

Automobilisten ergeren zich het meest aan bumperkleven. Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mobiliteitsplatform www.eileen.nl.

Uit dit representatieve onderzoek onder Nederlandse automobilisten blijkt de helft (48,9%) van de automobilisten zich mateloos ergert aan bumperkleven. Opvallend in het onderzoek is dat files voor het eerst in acht jaar niet meer in de Top 10 ergenissen in het verkeer voorkomen (vorig jaar nog op plaats vijf). Ergenis aan drempels is een nieuwkomer in de lijst.

Onderzoek
516 automobilisten zijn afgelopen december via internet ondervraagd. Ieder jaar wordt in Het Nationale Automobilisten Onderzoek een Top 10 ergernissen in het verkeer samengesteld.  Automobilisten konden in het onderzoek hun drie grootste ergernissen in het verkeer aangeven.

Na bumperklevers staat agressief rijgedrag (46,0%) op plaats twee en rijden met alcohol en/of drugs (40,8%) op op drie. Vooral vrouwen ergeren zich hieraan.

Top 10 ergernissen in het verkeer 2012


1. (2)

Bumperklevers

48,9 %

2. (1)

Agressief Rijden                                                       

46,0 %

3. (4)

Rijden met alcohol en/of drugs op                           

40,8 %

4. (6)

Geen richting aangeven                                            

21,5 %

5. (3)

Onnodig links rijden                                                  

20,0 %

6. (9)

Te hard rijden binnen de bebouwde kom                 

16,3 %

7. (8)

Op het laatste moment ritsen                                   

15,2 %

8. (10)

Rechts inhalen                                                           

11,6 %

9. (7)

Zondagsrijders

11,1 %

10. (-)

Drempels

9,3%

 

Mobiliteitsplatform www.eileen.nl
Het mobiliteitsplatform www.eileen.nl voert jaarlijks Het Nationale Automobilisten Onderzoek uit. In het onderzoek komen diverse thema’s aan bod. Centraal staan zaken als de fileproblematiek, tijdsbesteding in de auto, rijgedrag, verkeersinformatie en het gebruik van communicatie- en informatiediensten onderweg.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Automobilisten ergeren zich het meest aan bumperklevers. Dat blijkt uit Het Nationale Automobilisten Onderzoek van mobiliteitsplatform www.eileen.nl

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.