Bunnik (VK7/2014)

vrijdag 19 december 2014
timer 1 min

Vóór

Voorjaar 2014
De kruising Tolhuislaan Grotelaan ligt in de 30km-zone aan de rand van Bunnik. Bewoners ervaarden deze kruising als gevaarlijk. Ook zouden er regelmatig kleine ongelukken gebeuren. Afgelopen zomer was de Tolhuislaan aan onderhoud toe. Om de weggebruikers zelf mee te laten denken zijn er borden geplaatst (zie inzet foto). Op de bijbehorende site stond een luchtfoto van de locatie ter oriëntatie en een emailadres voor suggesties.


Herfst 2014

Er kwamen 30 reacties binnen op de oproep. Met een duidelijke voorkeur om de weg meer voor fietsers in te richten en de kruising in de voorrang te zetten. Het resultaat is dat de Tolhuislaan een fietsstraat (in de voorrang) is geworden.

Reactie Johan Overvest, gemeente Bunnik:
‘We ontvingen veel positieve reacties op de aanpak en het resultaat. Op 16 oktober is de Tolhuislaan officieel geopend als fietsstraat samen met de kinderen van de aanliggende buitenschoolse opvang. De beide lokale kranten plaatsten dit nieuws op de voorpagina.'

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.