Busreizigers met kinderwagens krijgen tips in Groningen

woensdag 22 juli 2009
timer 2 min
Op
Op initiatief van de buschauffeurs in de stad Groningen is de regelgeving voor ouders die willen reizen met kinderwagens en buggy's sinds kort verscherpt. Alle stadsbussen zijn voorzien van aanwijsstickers aan de binnen- en buitenkant en de chauffeurs delen flyers uit met tips voor het reizen met kinderwagens.

Door de stadsbussen met de lage instap is het aantal kinderwagens en buggy's dat wordt meegenomen enorm toegenomen in de stad Groningen. Als proef heeft Arriva voor de stadsbussen in Groningen stickers en flyers ontwikkeld waarop wordt uitgelegd hoe te handelen.

 

Plek voor twee kinderwagens

In het midden van de bus (bij de achterdeur) is er ruimte voor twee kinderwagens of buggy's of één rolstoel. Een rolstoel heeft altijd voorrang. Wie met een kinderwagen of buggy de bus wil gebruiken, moet zich altijd eerst melden bij de chauffeur. Is de ruimte in het midden al bezet, dan kan de buggy ingeklapt worden meegenomen en het kind op schoot worden genomen.

 

Arriva verwacht dat er door deze communicatie en de tips meer duidelijkheid en begrip is bij de ouders. Daarnaast is het voor chauffeurs duidelijker hoe te handelen. Ook in andere concessiegebieden wordt onderzocht of de aanwijsstickers en flyers kunnen bijdragen aan meer duidelijkheid onder reizigers met kinderwagens.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.