Bussen op groen gas in Groningen

donderdag 4 september 2008
timer 1 min

Vanaf donderdag 4 september rijden in Groningen tien stadsbussen die volledig op biogas rijden. Met de proef ‘Groningen geeft groen gas’ stappen reizigers in milieuvriendelijke bussen.

Groen gas is gas van aardgaskwaliteit en is een brandstof dat wordt gemaakt uit organisch afval. De Gemeente Groningen, Arriva, GasTerra, Provincie Groningen, het OV-bureau Groningen Drenthe, de stichting Energy Valley en de GCC willen met dit project laten zien dat rijden op groen gas een serieus en schoner alternatief is voor het rijden op andere fossiele brandstoffen.
De bussen gaan rijden op de P+R lijn tussen Haren, het centrum en de Euroborg. Het is de bedoeling dat 250 voertuigen in 2010 op aard- en biogas rijden.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.