CBR wil akkoord tweede rijschool aanvragen rijexamens

vrijdag 7 januari 2022

Het Centraal Bureau Rijvaardigheid wil dat voortaan twee rijscholen akkoord geven vóórdat een kandidaat-automobilist examen mag doen, meldt De Telegraaf. Het CBR wil dat om zodoende de wachttijd voor het aanvragen van rijexamens terug te dringen en om te voorkomen dat leerlingen examen mogen doen voordat ze daar klaar voor zijn. 

Het CBR stelt dat jaarlijks enkele duizenden examens vroegtijdig worden afgebroken. Een examinator kan een examen voortijdig afbreken als voortzetten van het examen gevaarlijke situaties op dreigt te leveren, bijvoorbeeld omdat het niveau van de leerling nog veel te laag ligt. "We willen ernaar toewerken dat dit niet meer mogelijk is en dat alleen nog kandidaten op de rijexamens komen die goed voorbereid zijn en een echte kans maken om het roze kaartje te bemachtigen", aldus CBR-directeur Alexander Pechtold tegen De Telegraaf. 

Het CBR wil gaan werken met een 'collegiale gereedheidsverklaring'. Dit komt er op neer dat een leerling van een rijschool pas examen kan doen nadat de leerling ook een les bij een andere rijschool afgenomen heeft en deze tweede rijschool akkoord is met het afrijden van de kandidaat. Volgens Pechtold draait er nu een pilot met het nieuwe systeem en kan het snel worden ingevoerd.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.