CBS-rapport: Verkeersmobiliteit van 55-plussers

donderdag 12 november 2020

Ruim 9 van de 10 personen van 55 jaar of ouder gaven hun eigen mobiliteit in het verkeer een rapportcijfer van 6 of hoger. Gemiddeld waardeerden de 55-plussers hun verkeersmobiliteit met een 8,3. Degenen met gezondheidsklachten waren minder vaak tevreden over hun mobiliteit.

Van alle 55-plussers gaf ruim 1 op de 7 aan dat zij plekken niet zelfstandig kunnen bereiken terwijl zij er wel heen wilden of moesten. Van de 75-plussers zei ruim 1 op de 3 dit. Met name het ziekenhuis is relatief een lastig te bereiken voorziening voor 55-plussers. Vooral de auto was een populair vervoermiddel onder 55-plussers. De belangrijkste redenen om geen auto te rijden, zijn het ontbreken van een rijbewijs of een gebrekkige gezondheid. Het aandeel 55-plussers dat dagelijks minstens één keer aan het verkeer deelnam is kleiner dan dat van de 35- tot 55-jarigen. Dit blijkt uit onderzoek in 2018 en in 2019.

Bron: CBS. 
Lees hier verder.

 

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden