Charter for Walking krijgt nationale aandacht

donderdag 29 maart 2018
timer 1 min

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om de Charter for Walking bij meer provincies en gemeenten onder de aandacht te brengen. De motie was ingediend door Tweede Kamerleden Cem Lacin (SP) en Corrie van Brenk (50PLUS).

Lacin en Van Brenk verzochten de regering de Charter for Walking tijdens bestuurlijke en andere overleggen onder de aandacht te brengen. De hoop is dat provincies en gemeenten, in navolging van Eindhoven en Tilburg, de Charter ondertekenen.

In de motie staat dat een vriendelijke omgeving zonder onneembare obstakels van groot belang is voor ouderen en mindervaliden. Als deze groep het vertrouwen krijgt weer naar buiten te gaan, zal dat eenzaamheid voorkomen, aldus Lacin en Van Brenk.

Bovendien vinden zij dat er bij de ontwikkeling van woongebieden te weinig rekening wordt gehouden met voetgangers ten opzichte van andere verkeersdeelnemers. Lopen is echter een mobiliteitsvorm die we altijd nodig blijven hebben.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.