Christine Innemée: 'Ik herken de trend 'belevenis ervaren', dus maak ik van de verkeersles een belevenis'

vrijdag 18 december 2015
timer 2 min
‘B
‘Beleidsmakers bij overheden ziet men niet bij uitstek als trendsetters, misschien privé, maar in het werk? Beleid wordt vaak voor jaren vastgelegd en uitgevoerd. Ondertussen komen er nieuwe trends voorbij.

 Zo herken ik nu de trend van ‘ belevenissen ervaren’. Ik zie het overal terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan koffiedrinken, dat is tegenwoordig een beleving in een leuk etablissement met een echte barista. Of vakantie, mensen willen niet alleen naar een ander continent, maar ook overnachten bij de plaatselijke bevolking.

Meeliften:

Trends leven een eigen leven. Mensen volgen een trend. Niet omdat ze moeten. Nee, ze doen het (bewust of onbewust) gewoon. Als ik hier als beleidsmaker op kan meeliften, dan weet ik zeker dat mijn beleid beter tot uitvoering komt. Bij gedragsbeïnvloeding in het verkeer is het goed mogelijk om gebruik te maken van trends. In mijn werkveld, verkeersveiligheid en mobiliteitsmanagement is nog een wereld te winnen met ‘belevenis’. Maak van een verkeersles op school een belevenis die aansluit bij jongeren; laat het fun opleveren. Ik vind het overigens niet eenvoudig om de laatste trends bij te houden en te gebruiken, maar sta open voor het raadplegen van deskundigen op het gebied van trends om zo overheidsbeleid bij te sturen.’

Christine Innemée, regisseur Verkeerveiligheid en Mobiliteitsmanagement bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.