CO2-calculator selecteert de meest groene route van A naar B

woensdag 23 september 2009
timer 2 min
Me
Met de introductie van de Unifeeder CO2 -Calculator worden de milieuvriendelijke voordelen van het kiezen voor een combinatie van transport over land en zee duidelijk. Veelal blijkt dat de CO2-uitstoot wel degelijk omlaag kan met deze manier van transport – zelfs bij relatief korte afstanden.

Een van de grootste Shortsea transportondernemers, Unifeeder, introduceert een CO2-Calculator voor haar activiteiten.  De berekening van Unifeeder’s Energy Efficiency Operational Indicator wordt gecontroleerd door Det Norske Veritas (DNV) en geeft concrete waarden aan de transportroutes die de minste CO2 uitstoot veroorzaken.

 

De Unifeeder CO2 -berekening is een effectief middel voor het berekenen van de CO2 uitstoot die het vervoer van goederen met zich meebrengt, en zal een belangrijk hulpmiddel zijn in de routeplanning.  De berekening vergelijkt CO2 uitstoot van vervoer ter land met de meer CO2–efficiënte combinatie van vervoer over land en zee.

 

“Het wordt algemeen aangenomen dat per getransporteerde eenheid bij vervoer over zee minder CO2 uitstoot plaatsvindt dan bij transport over land.  Met de introductie van de Calculator maken we het gemakkelijker voor onze klanten de verscheidene manieren om hun producten te vervoeren te combineren, en de route te kiezen die de CO2 uitstoot minimaliseert voor ieder specifiek transport,” zegt Unifeeder CEO Jesper Kristensen.

 

Unifeeder ontwikkelde de Calculator als reactie op het groeiende milieubewustzijn onder de klanten, die de meest groene vervoersmethode voor hun goederen verlangen van het bedrijf.

 

Vergeleken met vrachtwagen en treinvervoer creëert vervoer per schip duidelijk minder  CO2 uitstoot per getransporteerd product – zeven keer minder dan vervoer met vrachtwagen, en tweeëneenhalf keer minder dan treinvervoer.  Dit betekent dat significante vermindering in CO2 uitstoot zelfs op korte afstand kan worden bewerkstelligd.

 

Voor veel van Unifeeder’s klanten is het verminderen van de CO2 uitstoot tijdens het transport van een product tussen fabriek en winkelschappen in toenemende mate belangrijk geworden, doordat bedrijven zich meer bewust zijn van de effecten die hun producten hebben op het milieu.

 

De Unifeeder CO2 Calculator is ontwikkeld door Unifeeder, en de EEOI berekening wordt gecontroleerd door Det Norske Veritas (DNV) – een onafhankelijke instelling die zich onder andere richt op milieucontroles in meerdere industriebranches.

 

De Calculator is gebaseerd op het model van de International Maritime Organization (IMO), een divisie van de Verenigde Naties, voor het berekenen van CO2 uitstoot op zee.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.