Code moet letselschadeproces vlottrekken

woensdag 10 oktober 2007
timer 1 min

Het register behandeling letselschade is op 6 juli geopend. Dit register legt vast welke organisaties hun letselschadezaken zullen behandelen volgens de gedragscode behandeling letselschade (GBL). Ze onderschrijven daarbij de richtlijnen van het Nationaal Platform Personenschade (NPP).

De code zelf is te vinden op www.letselcode.nl. Bedrijven die de code onderschrijven (het register) zijn te vinden op http://gedragscode.npp.nl.
De gedragscode is vorig jaar tot stand gekomen in overleg met diverse partijen uit de letselschadepraktijk. Het bevat ongeveer 20 beginselen die zijn uitgewerkt in een toelichting voor het werkveld en ook zijn vertaald in een gids voor slachtoffers. De gedragscode beoogt de letselschaderegeling harmonieuzer, korter en transparanter te maken.
De organisatie van het NPP is aangepast om ook de invoering en voortzetting van de code te kunnen uitvoeren, niet in de laatste plaats door de bemanning van een bemiddelingsloket dat een rol kan spelen bij het verhelderen van conflicten in het schaderegelingsproces en het vlottrekken van vastgelopen zaken.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.