Conceptcriteria voor inzet 'flexflitsers' beschikbaar

woensdag 8 februari 2023

Sinds november 2022 zet het OM 'flexflitsers' in. Het OM heeft nu conceptcriteria gepubliceerd om in aanmerking te komen voor zo'n mobiele flitspaal.

De flexflitser blijft twee maanden op één plek staan, om daarna op een andere plek ingezet te worden. Het Openbaar Ministerie bepaalt waar de paal komt te staan, aan de hand van informatie van wegbeheerders en politie. Bepalende factoren zijn onder meer snelheidsovertredingen en risicofactoren, zoals kruisend (fiets)verkeer en aantal en ernst van ongevallen. 

Locaties aanvragen

Wegbeheerders, zoals gemeenten en provincies, kunnen locaties aandragen bij de politie. Het team verkeer van de regionale eenheden van de politie bespreekt dan de lijst met potentiële locaties met het Openbaar Ministerie. Het OM kiest vervolgens de locaties op basis van advies van de politie.

Van concept naar beleidskader

Door de conceptcriteria online te publiceren kunnen wegbeheerders beoordelen welke plekken in aanmerking kunnen komen voor een flexflitser. Het gaat nog om conceptcriteria, zodra er voldoende ervaring is opgedaan zullen de criteria worden gevat in een officieel beleidskader. 

Proeven met verplaatsbare flitspalen begonnen al in 2012

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.