Contract Stadsregiotaxi verlengt in Stadsregio Arnhem Nijmegen

dinsdag 29 september 2009
timer 2 min

De Stadregio Arnhem Nijmegen is opdrachtgever voor het openbaar vervoer in de stadsregio. Het gaat dan om trein, bus en Stadsregiotaxi. Het contract voor de Stadsregiotaxi tussen de stadsregio en vervoerder Connexxion Taxi Services (CTS) is met 1 jaar verlengd tot 1 september 2010. Gedurende deze verlengingsperiode wordt hard gewerkt aan het verder verbeteren van de kwaliteit van de Stadsregiotaxi. Het gaat daarbij om verbeteringen op het gebied van service aan reizigers, voorlichting aan de reiziger en het op tijd rijden van de Stadsregiotaxi’s.

Verbeteren kwaliteit Stadsregiotaxi

Binnenkort start de aanbestedingsprocedure om tot een nieuw contract voor de Stadsregiotaxi te komen. Het nieuwe contract gaat per 1 september 2010 in. De stadsregio gaat samen met consumentenorganisaties en de deelnemende gemeenten de kwaliteit van de Stadsregiotaxi ook in het nieuwe contract verder verbeteren. De Stadsregiotaxi wil immers nog beter presteren. De Stadsregiotaxi verzorgt nu bijna 900.000 ritten per jaar. Uit onderzoek blijkt dat de passagiers over het algemeen tevreden zijn. Ongeveer 35 keer per jaar belandt een klacht bij de geschillencommissie.

 

Zorgtaxi naast Stadsregiotaxi

Met ingang van september 2010 gaat een belangrijke verandering optreden voor specifieke reizigersgroepen. Vanaf die datum kunnen mensen, die meer zorg nodig hebben (bijvoorbeeld mensen met een zwaardere lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking), niet meer reizen met de Stadsregiotaxi. Een aantal gemeenten kocht voorheen extra begeleidingsservice in bij de Stadsregiotaxi in de vorm van kamer-tot-kamervervoer. Vanaf september 2010 is dit niet meer mogelijk. Daarom gaan diverse gemeenten vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning starten met een Zorgtaxi. Het gaat dan zowel om kamer-tot-kamer- als om individueel vervoer. Reizigers die gebruik willen maken van de Zorgtaxi, hebben een indicatie nodig van de gemeente.

 

De Stadsregiotaxi

De Stadsregiotaxi is een vorm van openbaar vervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen, bestemd voor iedereen die zelfstandig kan reizen. Makkelijker dan de bus, goedkoper dan de taxi. De taxi brengt reizigers van deur tot deur. De taxi’s of (rolstoel-)bussen zijn voorzien van een lage instap. Daarom kunnen rollators en rolstoelen gewoon mee. De Stadsregiotaxi rijdt 7 dagen per week, van 08.00 uur tot 24.00 uur; op vrijdag- en zaterdagavond zelfs tot 02.00 uur. Met een marge van 30 minuten rondom het afgesproken ophaaltijdstip worden passagiers op het afgesproken adres opgehaald.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.