Corona-update week 14

donderdag 2 april 2020
timer 5 min

De maatregelen die de overheid getroffen heeft om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan hebben grote impact, ook op onze mobiliteit. Welke gevolgen hebben de maatregelen nu én in de nabije toekomst? Elke week geven wij u  een update over de stand van zaken.  

 

'We zorgen dat de treinen blijven rijden'
--

De coronacrisis zorgt voor bizarre weken voor ov-professionals. Hoe heeft Maikel Bader, dienstindeler Rijdend Personeel bij NS, dit beleefd? Bader is werkzaam als dienstindeler Rijdend Personeel voor Regio Midden bij NS. Volgens hem werd veel flexibiliteit gevraagd van het personeel. “Normaal plannen wij altijd ver vooruit. Nu was het helaas één tot twee dagen vooruit plannen. En wat ’s morgens om 09:00 uur de nieuwe werkwijze was, kon om 10:00 uur al weer geschiedenis zijn.”
Lees hier het hele artikel

 

Datablog NDW: Effecten van Corona-maatregelen op verschillende verkeer- en vervoerstromen
--

In de datablog van vorige week hebben we gekeken naar de effecten van de Corona-maatregelen op verschillende verkeer- en vervoerstromen. De beschouwde periode ging tot dinsdag 17 maart: de eerste dinsdag na het ingaan van deze maatregelen. Inmiddels zijn we weer een week verder. Op verzoek van verschillende partijen hebben we gekeken hoe de auto- en fietsmobiliteit, alsmede het vrachtverkeer zich hebben ontwikkeld.
Lees hier het hele artikel

 

Wetsvoorstel digitale besluitvorming voor lokale overheden naar Raad van State 
--

Het wetsvoorstel digitale besluitvorming is na instemming door de ministerraad voor advies naar de Raad van State gezonden. Het doel van het voorstel is om lokale overheden in staat te stellen om digitaal besluiten te nemen, om zo in de huidige uitzondelijke omstandigheden toch zoveel mogelijk te kunnen blijven functioneren.
Lees hier het hele artikel

Opening Lelystad Airport met een jaar uitgesteld
--

Ook de opening van Lelystad Airport is uitgesteld vanwege de coronacrisis. De opening van het vliegveld stond gepland voor dit jaar. Streven is nu om Lelystad Airport in november 2021 te kunnen openen. Dat meldt minister Van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees hier het hele artikel

 

 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.