Corona-update week 15

donderdag 9 april 2020
timer 6 min

De maatregelen die de overheid getroffen heeft om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan hebben grote impact, ook op onze mobiliteit. Welke gevolgen hebben de maatregelen nu én in de nabije toekomst? Elke week geven wij u  een update over de stand van zaken.  

 

Thuiswerkers missen collega's, maar missen de files niet
--

De Verkeersonderneming heeft met een enquête onder het Mobiliteitspanel onderzocht hoe medewerkers het massale en langdurige thuiswerken ervaren. Vijfhonderdveertig mensen uit de Rotterdamse regio deden mee aan de enquëte, 85 procent van de respondenten werkt momenteel vanuit huis. 53 procent geeft aan het thuiswerken prettig te vinden, met als meest genoemde voordeel het niet meer in de file te hoeven staan. Wel geeft 95 procent van de thuiswerkers aan het gemis van collega's als nadeel te ervaren.

Lees meer.

 

Datablog corona-effecten week 15
--

Effecten van Corona-maatregelen op verschillende verkeer- en vervoerstromen, week 15: In de datablog van vorige week hebben we gekeken naar de effecten van de Corona-maatregelen op verschillende verkeer- en vervoerstromen. Op verzoek van verschillende partijen hebben we gekeken hoe de automobiliteit, alsmede het vrachtverkeer zich hebben ontwikkeld.

Lees meer.

 

 

Kansen, welke kansen?
--


Valt er iets zinnig te zeggen over de vraag hoe onze mobiliteit er uit zal zien wanneer de coronacrisis voorbij is? Allerlei opiniemakers lijken al precies te weten hoe de wereld er uit zal zien. Zo had de Volkskrant vorige week een hele zaterdagbijlage over de wereld na Corona. Nog beter weten de experts hoe zij zouden willen dat de wereld eruit ziet.  Wensdenken wordt daarbij dan als een soort wetenschappelijk inzicht gepresenteerd.

Lees meer.

 

 

 

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.