CROW helpt wegbeheerders met nieuwe wegmarkeringen

maandag 27 februari 2006
timer 2 min

CROW start op 21 maart een landelijke serie workshops om wegbeheerders te helpen bij de implementatie van de nieuwe wegmarkering. Onder de titel ‘Herken uw weg’ wordt tijdens bijeenkomsten verspreid over het hele land, ingegaan op de toepassing van deze zogeheten essentiële herkenbaarheidskenmerken (EHK) en bovenal op de communicatie naar de weggebruiker. Want daar schort het aan, zo bevestigt recent onderzoek door de ANWB.

Weggebruikers moeten in één oogopslag aan de inrichting van de weg kunnen zien welk verkeersgedrag van hen wordt verwacht. Daarom is een nieuw soort wegmarkering ontwikkeld; de essentiële herkenbaarheidskenmerken van stroom-, gebiedsontsluitings- en erftoegangswegen.
Deze nieuwe markeringen worden, veelal gelijktijdig met groot onderhoud, al in verschillende provincies toegepast, maar de betekenis van de nieuwe markeringen is nog niet bij alle weggebruikers duidelijk. Dat bevestigt ook de ANWB. De workshops worden ondersteund met CROW-publicatie 203 ‘Richtlijn Essentiële Herkenbaarheidkenmerken van weginfrastructuur’. Deze publicatie is totstandgekomen in opdracht van het Nationaal Mobiliteit Beraad, waarin alle overheden zijn vertegenwoordigd, en is bedoeld als wegwijzer voor de wegbeheerders die de nieuwe markeringen gaan implementeren. Naast de publicatie kunnen wegbeheerders aanvullende en actuele informatie over de EHK vinden op www.crow.nl/ehk.
De workshops hebben plaats van 21 maart tot en met 8 juni. Meer informatie over plaats en data is te vinden op de website van het CROW.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.