CROW: navigatie maakt wegwijzers niet overbodig

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Na
Navigatiesystemen maken bewegwijzering niet overbodig, zo blijkt uit een onderzoek dat verkeersadviesbureau Arane en onderzoeksbureau ITS in opdracht van CROW uitvoerden. Ook als in de toekomst alle voertuigen zijn uitgerust met navigatiesystemen, blijven de borden en palen langs de weg nodig.

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de twee systemen elkaar niet (volledig) kunnen overlappen en dus beide hun bestaansrecht blijven behouden. Daarnaast blijkt dat er juist op de raakvlakken nog flink wat te verbeteren valt. Daarvoor zijn overleg en samenwerking tussen de belanghebbende partijen noodzakelijk.

 

De werkzaamheden zijn begeleid door een werkgroep vallend onder het CROW-platform Bewegwijzering. In het platform zijn onder andere de verschillende wegbeheerders (gemeenten, provincies, waterschappen en Rijkswaterstaat) alsmede de ANWB, Tebodin en bordenleveranciers vertegenwoordigd.

CROW artikel

 
Auteur: Joske van Lith

De bewegwijzering zal niet verdwijnen, volgens het onderzoek

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.