CROW-Notitie 'stedelijke mobiliteit in de anderhalvemeter-samenleving' vernieuwd

maandag 27 juli 2020

CROW heeft een hernieuwde versie van de notitie 'stedelijke mobiliteit in de anderhalvemeter-samenleving' geplaatst. De update is gebaseerd op de actuele situatie, nieuwe inzichten en opgedane ervaringen. De notitie biedt handrijkingen voor gemeenten om de stedelijke mobiltieit in de anderhalvemeter-samenleving in goede banen te leiden. 

Langzamerhand komt ook de stedelijke mobiliteit in de 1,5m-samenleving weer op gang. Maar voorlopig zal ook het stedelijke verkeer rekening moeten houden met beperkingen om onderlinge besmetting met het Corona-virus te voorkomen. Op bepaalde locaties zal daar extra ruimte voor nodig zijn. Bovendien komen er nieuwe ruimteclaims voort uit verandering in de vervoerwijze en (economische) activiteiten in de openbare ruimte zoals terrassen en evenementen. Veel gemeente zijn al druk bezig geweest met het ontwikkelen en uitvoeren van tijdelijke maatregelen om dit in goede banen te leiden.  Om u hierbij te helpen hebben CROW-Fietsberaad, Tour de Force, Platform Ruimte voor Lopen en GNMI de notitie “Stedelijke mobiliteit in de 1,5m-samenleving” opgesteld.

Bron: CROW Fietsberaad

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.