De beste bijdragen aan het NVC 2018

maandag 5 november 2018
timer 2 min
Pascal van den Noort van Vélo Mondial  en Marie-Jose Olde Kalter van Goudappel Coffeng ontvingen de prijs voor de beste bijdrage aan BrabantStad en aan het Nationaal verkeerskundecongres. Pascal van den Noort inspireerde NVC-gastheer BrabantStad met zijn paper ‘Digitaal Hoofdnetwerk Deelfiets. En Marie-Jose Olde Kalter en medeauteurs kregen de prijs voor hun paper over het effect van aantrekkelijkheid en afwisseling van fietsroutes.

Inspiratieprijs Brabant
Wethouder duurzame mobiliteit Ufuk Kâhya, van ’s Hertogenbosch deelde de Inspiratieprijs Brabant uit aan Pascal van den Noort. Met de woorden: “Je hebt fantastische ideeën voor de fiets. Specifiek voor BrabantStad  beschreef Van den Noort zijn ideeën voor een gemeentelijk platform, een ‘digitaal hoofdnetwerk mobiliteit’  dat voorwaarden kan stellen aan het digitaal aanbieden van vormen van deelvervoer in de openbare ruimte. Dit kan de reeds gesignaleerde overlast door deelfietsen voorkomen. Of zoals Van den Noort zegt: ”Gemeenten worden nu aangevallen door allerlei digitale apps.”

Beste Bijdrage
Frans Bekhuis, senior projectleider bij het CROW deelde namens de jury de prijs uit voor de Beste Bijdrage aan het Nationaal verkeerskundecongres. Naast de paper van Marie-Jose Olde Kalter waren ook genomineerd, de papers: Files oplossen met vraagbeïnvloeding: de Toolbox Slimme mobiliteit van Bouke Wiersema, Joris Kessels, Erna Schol (RWS,WVL) en de paper Verkeersmodel voor bereikbaarheidsregie Den Haag van Gerard Martens en collega’s van de gemeente Den Haag.

Verkeersmodellen
De winnende paper van Marie-Jose Olde Kalter en medeauteurs kreeg van de jury het oordeel: “Een sterk artikel op basis van gefundeerd onderzoek naar de beleving van fietsroutes. Het beschrijft een gestructureerd opgezet en stapsgewijs onderzoek, verdiepend op de materie en op zoek naar antwoorden op vooraf gestelde kernvragen. De 'fietsklant' wordt centraal gesteld. Vernieuwend is de relatie die wordt gelegd met de toepassing van de resultaten in verkeersmodellen.”

Pascal van den Noort (links) won de Inspiratieprijs Brabant, Marie-Jose Olde Kalter (rechts) nam namens de medeauteurs de Prijs voor de Beste Bijdrage NVC 2018 in ontvangst.

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden