De beste verkeerslichten staan in Tilburg

woensdag 12 maart 2008
timer 1 min

Tilburg heeft de titel ‘Verkeerslichtenstad 2008’ in de wacht gesleept. Helmond en Maastricht (winnaar in 2004) werden respectievelijk 2e en 3e, gevolgd door Deventer en Dordrecht.

De prijs werd 12 maart uitgereikt tijdens de Studiedag Verkeerslichtenregelingen op de NHTV internationale hogeschool Breda. Deze (vierjaarlijkse) verkiezing is een gezamenlijk initiatief van de Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit van de NHTV, en DTV Consultants uit Breda.
Eind 2007 was onder alle Nederlandse wegbeheerders een schriftelijke enquête gehouden. Op basis van de uitkomsten waren de vijf gemeenten verkozen. Ze werden onder andere beoordeeld op verkeersregeltechnisch beleid, op het wel of niet hanteren van ontwerprichtlijnen en het onderhoud van de verkeerslichten. Daarnaast hebben studenten van de NHTV in deze plaatsen, zowel in de ochtend- als avondspits, de wachttijden bij kruispunten gemeten en de oversteektijd voor fietsers en voetgangers. Ook vulden 100 inwoners per plaats een vragenlijst in.
Uit de onderzoeken bleek dat Tilburg aanmerkelijk beter scoorde dan de andere genomineerde steden. Dat gold voor de wachttijd voor het autoverkeer (gemiddeld 11 seconden), maar ook voor fietsers (gemiddeld 12 seconden) en voetgangers (gemiddeld 15 seconden). En met een rapportpunt van 6,9 was de waardering van de inwoners ook het hoogst voor Tilburg.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.