De deelscootergebruiker heeft deelautopotentie

woensdag 15 september 2021

Nick Knoester en Megan Visscher van Over Morgen deden samen met Bert Berkers (UTwente) onderzoek naar de potentie voor deelautogebruik onder huidige gebruikers van deelscooters in Den Haag en Rotterdam. Want als een jongere 'opgroeit' met de deelscooter, is de overstap naar een deelauto - in plaats van een eigen auto - niet zo groot. 

Bron: Over Morgen / Nick Knoester. 

De deelscootergebruiker heeft overwegend nog geen privéauto, wel veel deelautopotentie. Die potentie is groter dan bij de gemiddelde Nederlander. De nieuwe generatie deelscootergebruikers staat meer open voor deelmobiliteit, waarbij de deelauto een belangrijke pijler is om in mobiliteitsbehoefte te voorzien. Om deze potentie te benutten helpt het om aan te sluiten bij de voorkeuren van deelscootergebruikers voor een deelautoconcept.

Naast de focus op deelscooters keken ze naar welke randvoorwaarden nodig zijn voor deelauto-concepten. Ruim 40% van de 110 respondenten geeft aan de deelauto te verkiezen boven een eigen auto om hun mobiliteitsbehoeften in te vullen. Driekwart heeft de voorkeur om gebruik te kunnen maken van (interstedelijke) freefloating-deelauto-concepten (Amber, Sixt Share, ShareNow), die gebruikt kunnen worden enkele ritten.

Download hier de factsheet.

Lees hier meer.

 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.