De Road Protection Score wint terrein

dinsdag 11 augustus 2009
timer 1 min
Ve
Verkeersveiligheid staat hoog op de Europese en de Nederlandse agenda. Het European Road Assessment Programme (EuroRAP) wil een bijdrage leveren om de verkeersveiligheid te verbeteren. De Road Protection Score (RPS) is één van de twee programma’s die hiervoor zijn ontwikkeld.De RPS beoordeelt de veiligheid van infrastructuur aan de hand van fysieke wegkenmerken en drukt deze uit in een sterrenscore. Het betreft één uniform systeem voor heel Europa waardoor de resultaten van verschillende landen met elkaar vergelijkbaar zijn.

  

Mobycon verzorgt, in opdracht van de ANWB, de implementatie van de RPS in Nederland. Daarvoor heeft het adviesbureau het volledige rijkswegennet voorzien van een verkeersveiligheidsbeoordeling. De resultaten worden gebruikt om op de wegen die slecht scoren te zoeken naar maatregelen en deze door te rekenen op hun effecten. Deze analyse wordt uitgevoerd in het kader van de studie ‘Bouwstenen Verkeersveiligheid’ in opdracht van Rijkswaterstaat DVS.


 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.