Den Haag (VK 3/2012)

vrijdag 27 april 2012
timer 2 min

Voor

De onderdoorgang van de Vaillantlaan met de spoorlijn Amsterdam - Rotterdam wordt in de Haagse volksmond De Put genoemd. De Put is onderdeel van de Haagse Centrumring en vormde een gevaarlijk knelpunt. Deze kruising werd grootschalig aangepakt om de doorstroming op deze Centrumring te bevorderen. Dit werk was onderdeel van een serie projecten in het kader van het Verkeerscirculatieplan van Den Haag. 

                       oktober 2007                                                maart 2012

Na

Door het verbreden van de onderdoorgang en het vernieuwen van het spoorviaduct kan vrachtverkeer nu ook gebruik maken van de onderdoorgang. De doorrijhoogte is verhoogd door een dunnere constructie. En door het spoorviaduct te vernieuwen, is het kruispunt lichter, overzichtelijker en daardoor veiliger geworden. De gemeente Den Haag en ProRail waren gezamenlijk opdrachtgever voor de herinrichting.

Reactie:

De Put is eind 2009 opgeleverd aldus Peter Smit, wethouder Verkeer van de gemeente Den Haag. ‘Door de herinrichting is de doorstroming op de Centrumring verbeterd en het aantal ongevallen op de kruising afgenomen.’

 
Auteur: Margriet Verhoog

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.