Deze drie stalen bruggen worden tóch vervangen

dinsdag 21 februari 2017
timer 2 min
In eerste instantie zouden de drie huidige bruggen worden versterkt, maar de Hagesteinsebrug, Merwedebrug en Keizersveerbrug op het traject A27 Houten-Hooipolder worden volledig opnieuw gebouwd. Omdat volledige vervanging op lange termijn goedkoper is en een betere garantie geeft voor een vlotte doorstroming van het verkeer, heeft minister Schultz van Haegen hiervoor gekozen.

De stalen constructies worden vervangen door betonnen bruggen. Door dit andere materiaal toe te passen, is in de toekomst minder onderhoud nodig. Daarnaast betekent de vervanging van staal door beton dat de geluidsbelasting in de omgeving afneemt.

Veranderde plannen
Aanvankelijk zou Rijkswaterstaat de drie bruggen niet worden vervangen, maar zouden de huidige bruggen worden versterkt. Uit onderzoek bleek echter dat het voordeliger is om nu al toekomstvast te gaan vervangen. Dit gaat zo’n 389 miljoen euro kosten, bovenop het bedrag van 860 miljoen euro dat al voor het wegproject was gereserveerd.

Wegproject A27
Ondertussen wordt het wegdek van de A27 tussen knooppunten Houten en Hooipolder verbreed. De snelweg, die over de grote rivieren loopt, krijgt over het gehele traject minimaal 2x3 rijstroken, op verschillende onderdelen van het traject zelfs 4 rijstroken. De verbreding van de snelweg moet de doorstroming flink verbeteren.

Discussie stalen bruggen
In 2016 was de Merwedebrug al enkele maanden gesloten, nadat er haarscheurtjes in de betonconstructie waren ontdekt. Nu wordt be brug dus alsnog vervangen.

Geplaatst door

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Ontvang één keer per week het laatste nieuws van Verkeerskunde.

* verplichte velden