Deze topsprekers inspireren om de stad in beweging te houden

dinsdag 27 februari 2018
timer 2 min
Steden groeien en worden steeds drukker, maar hoe houden we ze toegankelijk én in beweging? Met andere woorden: hoe zorgen we voor duurzame en actieve mobiliteit? Een lijst aan topsprekers praat u hierover bij tijdens het congres Happy Mobility, op 14 maart in Rotterdam. Met onder meer Tracy Metz, Derk Loorbach, Robin Chase en Karel Martens.

Het is een uitdaging om de stad toegankelijk en in beweging te houden. Nieuwe oplossingen, andere inzichten, doén en proberen dragen daaraan bij. Het congres Happy Mobility biedt u voorbeelden, inspiratie, discussie én een netwerk van anders denkers en doeners, die net als u de stad in beweging willen houden. Duurzaam en voor iedereen.

Programma

Dat het onderwerp Happy Mobility bij velen, blijkt uit het gegeven dat vele sprekers hun medewerking aan dit evenement verlenen.

Tracy Metz over Urban Issues

Metz, bekend van onder meer Radio 1 en het NRC, is dagvoorzitter tijdens het congres. Ze leidt onder meer de live talkshow Stadsleven. De vraag hoe we de stad levend houden gaat haar dan ook aan het hart.

Derk Loorbach over fundamentele verandering

Loorbach, professor en directeur bij transitie-instituut DRIFT, zoomt tijdens het congres in op fundamentele verandering. “Het huidige mobiliteitssysteem is goed in het faciliteren van (individuele) mobiliteit om economische activiteiten mogelijk te maken, en dat zo efficiënt mogelijk. Maar dit systeem loopt tegen zijn grenzen aan. Files, teveel uitstoot, blik op straat en ga zo maar door. Ik wil vooruitkijken naar een nieuwe transitie die gaat over een mobiliteitssysteem in dienst van een gezonde en veerkrachtige samenleving.”

Daan Zandbelt en Pascal Smet over de stad van de toekomst

De minister van Mobiliteit in Brussel, Pascal Smet, gaat met de Rijksadviseur Daan Zandbelt het gesprek aan over de toekomst van de stad. Waar liggen volgens hen de knelpunten, de uitdagingen en de oplossingen?

Anne Knol, Stefan Bendiks, Robin Chase en Karel Martens

Zo wordt een speciale videoverbinding tot stand gebracht met Robin Chase, oprichting van SnappCar. Professor Karel Martens, voorvechter van het bestrijden van mobiliteitsarmoede, komt speciaal overgevlogen uit Israël. En Anne Knol, campagneleider bij MilieuDefensie praat ook graag verder over duurzame mobiliteit. Volgens haar is vooral bij grote steden, waar de opgave het grootst is, nog veel te winnen.

Voor het volledige programma en aanmelden, gaat u naar www.happymobility.nl.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.