Dit zijn 15 genomineerden voor de Intertraffic Amsterdam Innovation Award

donderdag 1 februari 2018
timer 6 min

De vijftien genomineerden voor de Intertraffic Amsterdam Innovation Award zijn bekend gemaakt. Deze zijn geselecteerd uit meer dan zestig inzendingen. De award wordt uitgereikt tijdens Intertraffic Amsterdam, van 20 tot en met 23 maart in RAI Amsterdam.

De jury, bestaande uit internationale mobiliteitsexpert en onder leiding van voorzitter Peter van der Knaap (SWOV), heeft per categorie drie inzendingen geselecteerd. De vijf categorieën zijn: Infrastructuur, Verkeersmanagement, Veiligheid, Parkeren en Slimme Mobiliteit. Binnen elke categorie maken de genomineerden kans op de categorie-award en één van deze categoriewinnaars wint de Intertraffic Amsterdam Innovation Award 2018.

En de genomineerden zijn…

In de categorie Infrastructuur:

FlexyLight Bollard van Saedi (Italië) – Stand 05.337
Het geavanceerde design van de FlexyLight Bollard combineert de voordelen van verschillende type paaltjes tot één innovatieve infrastructurele oplossing. Het product is flexibel, kan tot 90 graden vrij draaien en heeft diverse instelopties voor stabiliteit. De FlexyLight Bollard is verlicht en de kleur is aanpasbaar. Er is een optie voor zowel zonne-energie als netwerkvoeding. De paaltjes kunnen binnen 20 seconde verwijderd worden en kunnen gebruikt worden op locaties zoals busstations, bochten en parkeergarages.

Asura Recognition Unit van Asura (Hongarije) – Stand 11.107
ARU is een nieuw ontwikkelde plug & play oplossing voor accurate nummerplaatherkenning in bestaande of nieuwe visuele dataverzamelsystemen. Het systeem werkt met diverse soorten camera’s, zoals alle IP-camera’s, en levert een hoge mate van herkenning door inzet van geavanceerde validatiealgoritmes. Hierdoor is het systeem erg effectief. LPR resultaten worden door ARU opgeslagen en doorgezet naar zakelijke applicaties in MySOL, XML of CSV bestandsformaat.

OptiWIM van Cross Zlín (Tsjechië) – Stand 10.111
Weigh-in-motion (WIM) is een belangrijke technologie voor het beschermen van infrastructuur tegen excessieve slijtage door zware voertuigen.  De nieuwe OptWIM sensor omvat een aantal wereldprimeurs: vrije verkeerstroom mogelijk, accuraat tot 3% (zelfs in vrij verkeer), temperatuurcompensatie, RF immuun. Een enkele sensorrij detecteert: breedte van een voertuig, dubbele banden, bandenspanning. Niet-invasief onderhoud en vervanging verzekert een levensduur van 10 jaar en lage kosten.

In de categorie Parkeren:

Self-powered Parking Sensor van ParkHere (Duitsland) – Stand 07.410
Parkeersensoren registeren of een auto geparkeerd is in een bepaalde parkeerplaats. Dit is de eerste sensor die geen externe stroomtoevoer nodig heeft. De sensor genereert door de druk die ontstaat bij het overrijden van de strip zelf de energie om zich te voorzien van voeding om signalen naar het basisstation te kunnen sturen. Van daaruit wordt de data naar de cloud gestuurd. Dit lost het grootste probleem voor parkeersensoren op: stroomvoorziening. Verder biedt het de mogelijkheid automobilisten te informeren over de afmeting van een parkeerplaats op straat hetgeen aansluit bij de huidige behoefte van steden om de beschikbare parkeerplaatsen voor verschillende formaten voertuigen te optimaliseren.

The Urban Mobility Control Management Hub (Paris) van ParkNow, Parkmobile Group (Duitsland) – Stand 02.105
ParkNow heeft voor Parijs een geïntegreerd parkeer ecosysteem geleverd met zijn nieuwe managementsysteem voor stedelijke mobiliteit en parkeren. De totale digitalisering van parkeren combineert cashloze applicaties, parkeermeters, vergunningen en handhavingsgegevens om verkeersdoorstroming te optimaliseren. Het systeem verwerkt boetes en helpt, door middel van dynamische prijsstellingen, de uitstoot tijdens “Pollution Days” te verminderen. Een uniform on-demand dashboard biedt hands-on controle voor een stad die ook in de praktijk ‘smart’ is.

Imapark van Sernis Technologic Solutions (Portugal) – Stand 01.336
Imapark is een intelligent parkeermanagementsysteem dat bestuurders helpt met het sneller vinden en reserveren van beschikbare parkeerplaatsen op openbare wegen door gebruikmaking van sensoren, wegpunaises, elektronische bebording en een mobiele app. In de app is het mogelijk om realtime de beschikbaarheid van parkeerplaatsen te zien, parkeerplaatsen voor een bepaalde tijd te reserveren en om voor de service te betalen.

In de categorie Verkeersmanagement:

Sprinx Traffic AID van Sprinx Technologies (Italië) – Stand 12.316
Op basis van de innovatieve 3D-trackingtechnologie, heeft Sprinx Traffic AID met on-board Hanwha Techwin WisenetX-camera’s de mogelijkheid om incidenten te detecteren en verkeer in beweging te houden aanzienlijk verbeterd. Het product biedt onderscheidende voordelen ten opzichte van normale camera’s door naast beeldregistratie ook beeldanalyse en incidentherkenning uit te voeren. Zo wordt een standaard CCTV-camera getransformeerd naar een Smart CCTV-camera voor professionele verkeerssystemen.

CITIX 3D van Eco-Counter (Canada) – Stand 12.328
De nieuwste innovatie van Eco-Counter, CITIX-3D, is een wide-range teller waarmee voetgangers, fietsers en voertuigen automatisch, gelijktijdig en onderscheidend kunnen worden geteld. De unieke technologie is het resultaat van vijf jaar onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met een vooraanstaand Europees Onderzoekslab (CEA).

Signs van Lines TRO Mapping by AppyParking (Groot-Brittannië) – ITSUP Hal
Signs to Lines Mapping is een technologie die ‘s-werelds meest nauwkeurige kaart creëert van alle markeringen op de weg met betrekking tot verkeer- en parkeermanagement. Het is wettelijk verplicht dat deze kaarten gereguleerd en up-to-date gehouden worden door de lokale autoriteiten. De technologie van Signs to Lines Mapping maakt gebruikt van een combinatie van de modernste op voertuigen gemonteerde LiDAR scanners, fotografie, A.I. en “machine learning”.

In de categorie Veiligheid:

TrafficCam3D van Viion Systems (Canada) – Stand 07.322
TrafficCam3D is een revolutionaire LiDAR smart camera met ingebouwde verwerking en telemetrie voor verkeersveiligheids- en securitytoepassingen. De camera verwerkt o.a. data aangaande classificering van voertuigen, gemiddelde snelheden en plaats van herkomst. De TrafficCam3 vormt een essentieel onderdeel van veilige en slimme steden en snelwegen, door het leveren van een volledig geïntegreerd en voordelig platform met bruikbare kennis op basis waarvan actie ondernomen kan worden.

SR-90 van Sernis Tecnologic Solutions (Portugal) – Stand 01.336
SR-90 is een intelligent systeem voor het fysiek verminderen van de snelheid van voertuigen in gecontroleerde snelheidszones, zoals oversteekplaatsen. Bedrade ‘knoppen’ in de weg zorgen voor een onaangename trilling bij het overrijden ervan terwijl twee kleuren LED signalen bestuurders waarschuwen. De aansturing is het resultaat van een intelligent algoritme: de hoogte van de knoppen en de LED kleuren veranderen afhankelijk van de snelheid waarmee het voertuig de controlezone nadert.

SpeedWatch+ van Traffic Technology Ltd (Groot-Brittannië)
SpeedWatch is ontwikkeld om een nieuw en extra educatief element te bieden aan het Traffic Technology Community SpeedWatch systeem. SpeedWatch+ maakt draadloos verbinding met het SpeedWatch apparaat en waarschuwt bestuurders bij het niet in acht nemen van de verkeersveiligheid. Berichtgeving zoals Mobile phone use!, Fasten seat belt!, Excess speed! geven een directe waarschuwing aan bestuurders in overtreding.


In de categorie Slimme Mobiliteit:


On-Street Parking Info (OSPI) van ParkNow (Duitsland) – Stand 02.105
De nieuwe On-Street Parking Information (OSPI) functie van BMW en het in het dashboard ingebouwde betaalsysteem van ParkNow lossen parkeerzorgen voor bestuurders op. OSPI voorspelt de beschikbaarheid van plaatsen op basis van historische verkeersstromen, de data van parkeermeters en de transacties van parkeerapplicaties. Kleurcodering op de navigatiekaart indiceert de waarschijnlijkheid van het vinden van een vrije parkeerplek. De betaling gebeurt rechtstreeks via het ingebouwde dashboard systeem van ParkNow.

CrossCycle van Dynniq (Nederland) – Stand 08.524
De CrossCycle applicatie identificeert fietsers bij nadering van een kruispunt en geeft ze sneller een groen licht. Naast het verlengen van het groene licht voor individuele fietsers, maakt de app het ook mogelijk om groepen fietsers voorrang te geven.

Find&Park van EasyPark Group (Zweden) – Stand 02.312
De EasyPark Find&Park-applicatie is wereldwijd de eerste in zijn soort die betalingen en turn-by-turn navigatie aanbiedt om beschikbare parkeerplaatsen te vinden, zowel op straat als in parkeergarages. De service is gebaseerd op miljoenen datapunten die samen een algoritme vormen en zo de optimale route berekenen om beschikbare parkeerplaatsen zo dicht mogelijk bij de eindbestemming te vinden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.