Dit zijn de best gelezen artikelen van 2019

woensdag 18 december 2019
timer 3 min

Het einde van het jaar is in zicht, dus blikken we terug op 2019. We zetten de vijf best gelezen berichten op een rij.

1. Nieuwe werkelijkheid: geen verkeersbesluit, geen boete

Geen verkeersbesluit onder een parkeerverbod? Dan geen parkeerboete. Deze opvallende uitspraak deed het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden op 9 november 2018. Verkeersjurist Herbert Korbee en verkeersjuridisch expert Sander Bonhof van BonoTraffics verkennen de impact van deze uitspraak voor handhavers, weggebruikers en wegbeheerders.
Lees het hele artikel...

 

2. De 130 km/u-maatregel gewikt en gewogen: meer of minder fileleed?

Op 1 september 2012 was het zover: de maximumsnelheid op snelwegen in Nederland ging van 120 naar 130 km/u. Minister Schultz van Haegen was er maar wat trots op – “het sluit beter aan bij de beleving van de weggebruiker” – en het was ook nog eens prachtig getimed, zo net voor de vervroegde verkiezingen van 12 september. Maar zijn we er nu echt wijzer van geworden, van die 10 kilometer erbij? We maken de balans op.
Lees het hele artikel...

 

3. Gewijzigde Regeling Verkeerslichten 1 juli van kracht
Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft de gewijzigde Regeling Verkeerslichten ondertekend zodat deze per 1 juli 2019 van kracht is. Met de wijzigingen moet de regeling toekomstbestendig worden.

Lees het hele artikel...

4. Vanaf september trajectcontrole op 20 N-wegen

De aanleg van trajectcontrolesystemen langs 20 provinciale wegen is gestart. In de komende maanden zullen de systemen worden getest, om vervolgens vanaf september aangezet te worden.
Lees het hele artikel...

5. Waarom wordt een rood kruis zo vaak genegeerd?

Zorgelijk noemt Rijkswaterstaat het. Het aantal auto’s van weginspecteurs dat aangereden is vorig jaar, terwijl de inspecteurs verderop incidenten aan het afhandelen waren. Dat rode kruizen die de weginspecteurs daarbij ondersteunen,  vaak genegeerd worden blijkt onder meer uit het recordaantal verkeersboetes in 2018 voor het negeren van een rood kruis. Verkeerspsycholoog van XTNT Gerard Tertoolen legt uit waarom automobilisten een rood kruis negeren. 

Lees het hele artikel...

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.